Yoga lessen voor jong en oud

Iedere week worden er gecombineerde yogalessen gegeven op de dinsdagavond en de woensdagavond in Naaldwijk. Kijk hier voor de exacte lestijden en locaties. En op dinsdagmorgen Is er stoelyoga in het inloophuis Carma.

 

Seizoenen Yoga

 

Yoga volgens de seizoenen is een combinatie van Yang (Vinyasa) en Yin yoga. Afhankelijk van het seizoen wisselt de combinatie van deze beide soorten yoga.

Zo zullen er in de herfst en de winter wat meer Yin houdingen zijn omdat dit ook een periode is in de natuur van "naar binnen keren". En in de lente en de zomer zullen de Yang (Vinyasa) houdingen wat meer de boventoon voeren. Dit zijn namelijk de seizoenen van naar buiten treden en manifesteren. Daarnaast behandel ik houdingen die passen bij de meridianen die in dat bewuste seizoen extra aandacht mogen hebben.

De natuur geeft heel duidelijk aan welke energie je zelf het beste kunt opzoeken om zo fijn mogelijk het jaar door te stromen. Vaak luisteren wij daar niet goed naar en handelen wij "alsof het altijd zomer is". Met de yogalessen maak ik je daar bewust van en kun je de energie van het seizoen ook echt even voelen.

 

yogacursisten in lesruimte

De lessen worden op een rustige, meditatieve manier gegeven. Iedere les is anders, de houdingen worden meestal los van elkaar beoefend met veel aandacht voor het lichaamsbewustzijn. Elke houding kan aangepast worden aan jouw niveau. Je wordt je bewuster van jouw eigen lichaam, je adem, zintuigen en gedachten. Hierdoor gaat je je meer thuis voelen, niet alleen in je lichaam maar ook in je hoofd.

 

 Je komt weer thuis bij jezelf.

 

Het ritme van de lessen ligt soms laag en  heeft de andere week meer flow. Er is tijd voor ontspanning tijdens de lessen. De houdingen worden aangepast aan de verschillende noden. Sommige houdingen worden langer aangehouden (Yin) met veel aandacht voor het bewustzijn en ontspanning.

 

Het is leuk om groepen te vormen van alle leeftijden en daar de lessen op aan te passen. Soms wordt er een les uitgestippeld afhankelijk van de energie, gevoel of situaties. Naarmate de les vordert merk je dat de les een hele ander kant op gaat mede dankzij de energie van de groep. Dan is duidelijk het Go with the Flow voelbaar.

 

Prive yoga

Ben je geïnteresseerd in yoga maar doe je dat liever privé één op één, met je partner of je gezin? Je kunt bij Yo’sYoga ook een privéles volgen. Deze lessen worden speciaal afgestemd op jouw behoeftes en belangstelling. Je oefent in een veilige en vertrouwde omgeving. Privé yoga is een goede manier om te beginnen met yoga of je meer te verdiepen in je eigen ontwikkeling. Het helpt je bewuster, gezonder en gelukkiger te leven.

 

Stoelyoga voor ouderen

In het bijzonder is stoelyoga een leuke, veilige manier om te blijven bewegen tot op zeer hoge leeftijd, terwijl men de lichaamsgrenzen leert te accepteren. Ze maakt niet alleen het lichaam fitter, ook de geest wordt kalmer door de positieve benadering van het leven te stimuleren. Sinds enkel jaren geef ik stoelyogalessen aan de bewoners van de Sonnevanck in S-Gravenzande en in het inloophuis Carma in Naaldwijk.

https://carmacentrum.nl/  https://pietervanforeest.nl/sonnevanck

 

 

klankschalen, yogakussens, kaarsjes, boedha