Informatie over yoga

"Yoga is "Verenigen", verbinding maken tussen lichaam en geest"

Wanneer je regelmatig yoga beoefent, maak je geleidelijk vorderingen op het gebied van ontspanning, soepelheid, kracht en evenwicht. Je leert je eigen mogelijkheden kennen en ook de grenzen die het lichaam van moment tot moment aangeeft. Yoga is een methode die, bij regelmatige beoefening, de geest tot rust brengt, het lichaam gezonder maakt en je uiteindelijk in harmonie met jezelf en de wereld laat leven. 

 

Door yoga kan het zijn dat het lichaam gaat reageren. Doordat er weer energie gaat stromen kunnen gevoelens en ook emoties naar de oppervlakte komen. Deze krijgen de kans om op te lossen. Door dat te laten gebeuren en je er bewust van te zijn, geef je daartoe de mogelijkheid.

Als je last hebt van lichamelijke klachten, al dan niet veroorzaakt door spanning of stress, is yoga een goede manier om hier wat aan te doen. Ervaar de zachtheid van de oefening en het terugtrekken in jezelf. Yoga kan helpen tegen onder andere spanningshoofdpijn, hyperventilatie, pijnlijke gewrichten, vermoeidheid, rugklachten en slapeloosheid. Door rustige houdingen aan te nemen en iets langer vast te houden worden de gewrichten en het bindweefsel langzaam opgerekt en gehydrateerd. Vaak hoor ik dat mensen heerlijk slapen na de yogales.

 

Yoga in de buitenlucht

Hoe fijn kan Yoga zijn

Om te beginnen is yoga geen godsdienst, yoga is een wetenschap, een oosterse wetenschap die wel in verschillende religieuze bewegingen toegepast kan worden, maar zeker niet daar alléén.

Yoga is een verzamelnaam voor veel vormen. Elke vorm is de goede vorm als die bij je past en je verder brengt in het leven. Het is een oude wetenschap. In het Westen is de meest bekende vorm Hatha Yoga.

Yoga betekent los laten door middel van de adem en concentratie en weer energie voelen stromen.

Wanneer je yoga beoefent, zal je ontdekken dat er delen van je lichaam in actie komen die je bij onze manier van leven nauwelijks meer gebruikt. Je treedt dus echt in contact met jouw lichaam (jong en oud).

Bovendien gaat yoga uit van een verbinding tussen lichaam en geest met als overbrugging de adem. Je brengt hiermee je ademhaling weer op een natuurlijke plaats en het maakt hem rustig en traag waardoor je je ook weer beter gaat voelen.

Dat doen de meeste mensen hoofdzakelijk alleen in de kindertijd. Die manier van ademen verlies je steeds meer naarmate je ouder wordt.

Prive yoga

Ben je geïnteresseerd in yoga maar doe je dat liever privé één op één, met je partner of je gezin? Je kunt bij Yo’sYoga ook een privéles volgen. Deze lessen worden speciaal afgestemd op jouw behoeftes en belangstelling. Je oefent in een veilige en vertrouwde omgeving. Privé yoga is een goede manier om te beginnen met yoga of je meer te verdiepen in je eigen ontwikkeling. Het helpt je bewuster, gezonder en gelukkiger te leven.